Αυλαία για το Σπάρταθλον - 148 αθλητές στον τερματισμό - Πατέρας και γιός τερμάτισαν μαζί!

01 Οκτ 2013

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 31Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. 148 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ 21 ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΜΑΖΙ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013», ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Το πιο πετυχημένο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ των τελευταίων ετών ήταν το φετινό, που ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο στη Σπάρτη και η αυλαία του έπεσε τη Δευτέρα το βράδυ με την τελετή λήξης και τη βράβευση των συμμετεχόντων από τον ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

 

Αυτό φαίνεται μέσα από μία σειρά στοιχείων που προκύπτουν μετά την 36ωρη διάρκεια του επίπονου αγώνα που ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί από την Ακρόπολη και ολοκληρώθηκε στις 7 το βράδυ του Σαββάτου, με τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν 321 αθλητές από 35 χώρες και τερμάτισαν 148 (μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες), αριθμός διπλάσιος από το περσινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, όταν έφθασαν στη Σπάρτη μόνο 72 Σπαρταθλητές. Σε αυτό συνετέλεσαν οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθώς η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 28 βαθμούς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και υπήρχε βόρειος άνεμος που διευκόλυνε τους αθλητές σε σχέση με την περσινή ζέστη και την υγρασία που δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τους συμμετέχοντες.

 

Όλα κύλησαν ομαλά στη διάρκεια του «31ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» καθώς τα μέλη του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, με την πολυετή εμπειρία τους παρείχαν όλες τις υπηρεσίες τους για τη διευκόλυνση των δρομέων. Αυτό το αναγνώρισαν οι ξένες αποστολές που χθες το έριξαν έξω χορεύοντας με ελληνικά τραγούδια στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή τους η Δημοτική αρχή της Σπάρτης. Μάλιστα όταν το κέφι άναψε, πολλοί αθλητές ανέβηκαν και χόρεψαν πάνω στα τραπέζια!

 

Στους αθλητές προσφέρθηκαν δώρα και τοπικά προϊόντα της Σπάρτης καθώς και DVD του αγώνα.

 

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν έφθασαν και τερμάτισαν μαζί στη Σπάρτη δύο Γάλλοι πατέρας και γιός και αποθεώθηκαν από τον κόσμο. Πρόκειται για τον μικρότερο αθλητή που συμμετείχε στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τον 20χρονο Άντζελ Παλαρουέλο και τον πατέρα του Ζιλ που έχει πάρει μέρος αρκετές φορές στον αγώνα. Τερμάτισαν μαζί στην 107η θέση, ακουμπώντας δακρυσμένοι στο άγαλμα του Λεωνίδα, ύστερα από κοπιαστική προσπάθεια 35 ωρών (35.12΄.29΄΄).

 

Ο αγώνας, πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», που στηρίζει την διοργάνωση από το 2004 και ολοκληρώνει την τελευταία τριετή διάρκειά της φέτος.


ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ 31ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ:


ΑΝΔΡΕΣ


1. Ζοάο Ολιβέρα (Πορτογαλία)
2. Φλοριάν Ρέους (Γερμανία)
3. Ιβάν Γκούντιν (Ιταλία) - Στου Θομς (Γερμανία)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ


1. (12η).Σίλβια Λούμπικς (Ουγγαρία)
2. (21η) Άντι Κράους (Γερμανία)
3. (23η) Χάικε Μπέργκμαν (Γερμανία)

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Έλληνες δρομείς που πήραν μέρος στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013». Ξεκίνησαν 43 από την Ακρόπολη και κατάφεραν να τερματίσουν 21 στη Σπάρτη, κάτω από το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. Μάλιστα δύο από αυτούς είναι Σπαρτιάτες. Ο Χρήστος Μασούρας και η Στέλλα Μαρκάτου, μια από τις δύο Ελληνίδες που έφθασαν στη Σπάρτη. Πρώτος Έλληνας και 10ος στη γενική κατάταξη ήταν ο Στέργιος Αναστασιάδης που πέρσι ήταν 14ος.

 

Η σειρά τερματισμού των Ελλήνων αθλητών είναι η εξής:

Στέργιος Αναστασιάδης (10ος), Βαγγέλης Μπάκας (28ος), Δημήτρης Μπεσίρης (31ος), Γιώργος Τάσιος (33ος), Γιάννης Αποστολόπουλος (39ος), Μανώλης Χατζηγεωργιάδης (41ος), Γιώργος Βλάχος (46ος), Γιώργος Ζαχαριάδης (50ος), Ηλίας Καραϊοσήφ (57ος), Σταύρος Αθανασιάδης (59ος), Θερινός Πατάκας (73ος), Στέλλα Μαρκάκου (82η), Αλέξανδρος Γεωργίου (88ος), Απολλώνιος Γκόγκος (102ος), Αμαλία Ματθαίου (111η), Κώστας Κοφίνης (125ος), Γιώργος Πάνος (131ος), Χρήστος Μασούρας (139ος), Γιώργος Κρυστάλλης (143ος), Γιάννης Παπακώστας (144Ος), Μάριος Φουρνάρης (145ος).

 

Ευχαριστούμε
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

 

Φωτό ©: Chris Boukoros

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ